Διανομή:
Universal Music S.A.
Τιμή:
15.00 €

buy now
«GAIA - Action St.» ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ PROJECT
ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΘΥΡΙΔΗ

Gaia (Γκάια) είναι το σχήμα της ερμηνεύτριας/στιχουργού Γεωργίας Βεληβασάκη και του συνθέτη/ενορχηστρωτή Κώστα Αθυρίδη. Το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους με τον λίγο παιχνιδιάρικο τίτλο Action St. αποτελεί καλόγουστη εναλλακτική πρόταση στους κόλπους μιας μουσικής που δεν κατατάσσεται.

Το εναρκτήριο κομμάτι Φεύγω μακριά (με μια λέξη λιγότερη) έχει ήδη διακριθεί μεταξύ ποιοτικών ραδιοφωνικών σταθμών δίπλα στα υπόλοιπα τραγούδια που φλερτάρουν με το rock, το trip - hop και την α λα brit pop μπαλάντα.

Στιχουργικά το cd όχι μόνο διαφοροποιείται από την τρέχουσα θεματική αισθηματικού τύπου, αλλά παρουσιάζει όψεις της ζωής ενός σύγχρονου ανθρώπου μέσα στο γκρίζο αστικό τοπίο του. Ξεχωριστές οι αναφορές σε δύο κομμάτια, από τη συλλογή Ηχώ στο χάος της Μαρίας Πολυδούρη και την ταινία Η θάλασσα μέσα μου του Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ.

Εκτός των Gaia, τρεις συνθέσεις συνυπογράφουν ο Γιώργος Καζαντζής (με τη Φωτεινή Λαμπρίδη στους στίχους), ο Μαρίνος Καρβελάς και ο Άρης «Ζάρι» Ζαρακάς από το εναλλακτικό συγκρότημα ΡΟΔΕΣ, ο οποίος αποδίδει ντουέτο με τη Γεωργία το τραγούδι Σα σχοινί (που όταν τεντώνομαι δακρύζω).


Συμμετέχει μια πλειάδα εξαίρετων μουσικών της σκηνής της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο: Απόστολος Δημητρακόπουλος (ηλεκτρικές/ακουστικές κιθάρες), Νίκος Ψοφογιώργος (τύμπανα/κρουστά), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Παναγιώτης Ανδρέογλου (ακορντεόν/μπαγιάν), Χρήστος Τσαπράζης (κοντραμπάσο/ηλεκτρικό μπάσο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Βασίλης Σαλτίκης (σαξόφωνο), Κώστας Αθυρίδης (synthesizers/ηλεκτρικό πιάνο) κ.α.

Η έκδοση κοσμείται από την όμορφη εικονογράφηση της Μαρίας Κοντογιώργου, ενώ συνοδεύεται κι από το animation-clip του τραγουδιού Η τρελή με πρόσβαση μέσω windows media player.

Γεωργία Βεληβασάκη Official SiteΜάθετε περισσότερα για τον καλλιτέχνη